Corinthia Hotel Prague, The Grill

Pro hlasování je nutné se Přihlásit

Corinthia Hotel Prague, The Grill

Kongresová 1, Praha 4, Vyšehrad

Kuchyně: mezinárodní

Otevřeno: 12–23, denně

+420 261 191 111

Restaurace poskytuje neotřelé panoramatické pohledy na Prahu. Vyzkoušejte výrazné mezinárodní chutě nebo okuste kombinaci masa a ryb připravených na dřevěném uhlí, které vám připomenou skutečné zahradní grilování.
Manzac, Jean-Paul / Executive Chef, Krofta, Vladimír / Pastry Chef
Manzac, Jean-Paul / Executive Chef, Krofta, Vladimír / Pastry Chef

Jean-Paul Manzac se narodil na jihovýchodě Francie, v Gaskoňsku. Už od malinka jej kulinářsky ovlivňovala maminka, která s láskou sestavovala jídelníček podle nabídky místních trhů - a ty mají podle Jeana-Paula opravdu co nabídnout. Jak říká Jean-Paul, jeho maminka byla kuchařkou „Cordon Bleu“, což je ve Francii skutečné i pomyslné vyznamenání vynikajících kuchařů.

Svůj první koláč upekl už v osmi letech a tehdy se také naučil připravovat tenké palčinky crepes, a to s Nutellou.
V běžné škole se mu příliš nelíbilo, a tak ve 14 přestoupil na školu, která nabízela možnost vyučení v různých oborech s možností dvouletého uplatnění. Nejprve to zkusil jako automechanik, pak jako truhlář a do třetice všeho dobrého, se uchytil jako kuchtík.
A tak se v 16 dostal na kuchařskou školu LEP, čímž začala jeho kulinářská výuka. V 18 získal diplom a začal pracovat v řadě francouzských restaurací. Jednu dobu vařil v létě na pobřeží od Bordeaux k St. Jean de Luz z čerstvých ryb a darů moře, pak se přesunul do lyžařských středisek v Pyrenejích, kde se zdokonaloval ve vydatné podhorské kuchyni.
V zimě se totiž nároky na vaření podstatně mění. Po prolyžovaném dni přijde k chuti pořádná fondue s křupavým chlebem či pot au feu s brambory spíš, než lehká grilovaná ryba s olivovým olejem…Takhle se Jean-Paul učil sezónní a regionální francouzskou kuchyni až do svých pětadvaceti, kdy usoudil, že mu to nestačí a že chce poznat svět.
Nejprve odjel do Řecka, kde mu nabídli místo na výletní lodi. Tady se seznámil se středomořskou kuchyní řeckých ostrovů. Krátce potom „přeskočil“ na výletní loď, která křižovala karibské ostrovy. Pasažérů bylo dva a půl tisíce a kuchyni vládla stočlenná brigáda kuchařů z osmačtyřiceti zemí světa. Tak se mohl Jean-Paul přiučit nejrůznějším kuchyním - Jamajky, Filipín, Indie, Japonska či Číny. Supervizory a tvůrci jídelníčku na této lodi byli bratři Rouxové, kteří provozují restauraci Gavroche v Londýně, jeden z nejúspěšnějších restaurantů světa posledních let. Na této lodi pracoval Jean-Paul čtyři roky.
Poté půl roku vařil v prosté italské restauraci na Korsice, která podávala hlavně těstoviny, mořské plody či pizzu.
Roku 1998 přijel do Karlových Varů do dnes už neexistující restaurace Montmartre; po šesti týdnech se ale přesunul do Prahy. V srpnu téhož roku nastoupil na pozici sous-chefa do restaurace Potomac hotelu Renaissance.
Nicméně roku 1999 přešel z Renaissance do Marriottu na pozici Executive Sous-Chef a brzy postoupil do funkce hlavního šéfkuchaře. Roku 2004 otevřel svou vlastní restauraci Brasserie M kde podává tradiční francouzská jídla s moderním espritem a Jean-Paul tu byl nejen šéfkuchařem, ale v duchu francouzské tradice i skutečným patronem, pro kterého je jeho podnik opravdovou srdeční záležitostí.
Nově v roce 2012 otevřel se svojí ženou lahůdkářství a bistro La Boucherie a Bistrot M na Praze 5. V roce 2017 obohatil tým hotelu Corinthia Praha na pozici Executive Chef.

Načítám ....