Nejezte blbě!
Proč jíme špatně? Protože o tom nepřemýšlíme, nepřipadá nám to důležité.
Naše strava však zásadně ovlivňuje naše zdraví, náladu, kondici a duševní pohodu. Jak to vlastně myslíme?
Naše strava však zásadně ovlivňuje naše zdraví, náladu, kondici a duševní pohodu. Jak to vlastně myslíme?
Shrnuli jsme naše myšlenky do několika vět:
- Mysleme na to, co si dáváme do pusy
- Objevujme nové chutě, buďme gastronauty
- Vychutnávejme a nepřejídejme se
- Najděme si čas na jídlo a užijme si jej
- Respektujme kvalitní lokální a sezónní suroviny
- Pokrmy a nápoje musí být v harmonii
- Rozmazlujme sebe a chuťové buňky
- Každá surovina má své curriculum vitae
- Kultura stravování je odrazem naší osobnosti
- Vracejme se k rodinnému stolu
- Přemýšlejme nad tím, co učíme jíst své děti
- Nepodceňujme pravidelnost a střídmost
- Každému jídlu náleží odpovídající příprava
- Ctěme tradiční recepty a zvyklosti
- Podporujme farmy a bioprodukty
- Doporučujme a hodnoťme kvalitní gastronomické podniky
- Pěstujme pravidelná setkání s přáteli, talířem a sklenkou
- Láska prochází žaludkem
- Zachování rovnováhy přírody a člověka je cesta
...tak takhle to ve zkratce myslíme.
Naše „desatero“ má zatím jen 19 „přikázání“... :-))
Tato filosofie zastřešuje a ovlivňuje všechny naše projekty: Prague Food Festival, Grand Restaurant Festival, Maurerův výběr Grand Restaurant, Mňam Tour, Gurmán, Taste Waste.