
Nejezte blbě: Budou letos kapříci?
7. 12. 2020 - Tak co, budou letos na talíři kapříci?..nebo jen nějaké mřeny?
celý článek7. 12. 2020 - Tak co, budou letos na talíři kapříci?..nebo jen nějaké mřeny?
celý článek30. 11. 2020 - Večerní Malá Strana je plná milých okýnek. Poblíž "Zdi Johna Lennona" si můžete zakousnout mňamky z Cafe de Paris, nebo přejít Čertovku a s dětmi si přímo na ulici opect klobásky ve Velkopřevorském mlýnu, hned proti romantickému domu Jiřího Trnky. Měl jsem i lokše s červeným zelím a husím stehýnkem na Kampě. I Praha je "pohyblivý svátek", by možná řekl E. Hemingway.
celý článek24. 11. 2020 - "Koronavirové okýnko" proslulého holešovického fusion podniku Cobra. Není tu v Praze 7 lokalizován ani tak moc let, v mých očích je proslulý spíše tím, že si velice rychle po otevření získal oblibu mezi rozmanitým koloritem hipsterů, studentů, úředníků i umělců, mladých i starších. Neopakovatelná atmosféra a poměrně krátký, leč nápaditý jídelníček a barový základ přitahuje. Záměrně omšelá a zdánlivě zanedbaná omítka interiéru kontrastuje s velmi promyšleným rozmístěním stolů, dlouhým barpultem, otevřenou kuchyní a odsunovacími velkými okny s výhledem přímo na rušnou ulici. Jejich kuchyně má šmrnc, i přes občasné malé výkyvy mohu doporučit, obsluha je vždy milá a rychlá, mladá, nezapomínají nikdy na vegetariány - to by jim také místňáci z Letné a dolních Holešovic neodpustili :-). Cobra je místo velmi "in" a "stylish", snad už bude moci zase brzy otevřít...
celý článek2. 7. 2019 - Třešně ze zahrady. Vejce od sousedčiny slepičky. Ricotta, pravá vanilka, citronová šťáva, máslo, špetka kukuřičné mouky, slazeno javorovým sirupem. Vše bio, domácí a pečené s láskou:)
celý článek22. 6. 2019 - Pavel Maurer. Nový projekt. Originální myšlenka. Exklusivní restaurace. Unikátní menu. Vše odhalíme již 27.6.2019. Sledujte naše sociální sítě!
celý článek8. 6. 2019 - Kosmatice aneb smažené květy černého bezu jsou úžasná gurmánská pochoutka. Neroste vám na zahradě? Tak běžte na lup, ale rychle - už začíná odkvétat!
celý článek25. 5. 2019 - Dostal jsem na ochutnání nejlepší pepř na světě... Cambodia, bio kvalita, fair trade. Tak uvidíme!
celý článek12. 5. 2019 - Staré podkovy, Troja a kůň v životní velikosti. Umění “taste-waste” :)
celý článek1. 5. 2019 - Tak takhle vypadá zlatá kachna. Nebo lépe řečeno kachna posypaná jedlým zlatým prachem... No chuťově nepoznáte žádný rozdíl. Vypadá to pěkně, ale za ten účet ve finále to nestojí:)
celý článek22. 4. 2019 - Pivo v kelímku? Nic moc, ale když už, tak jedině ze 100% bio & recyklovatelného!
celý článek