Částkova 53, Plzeň
Kuchyně: česká, česká moderní, mezinárodní
Vlastnosti: bezbariérová, dětský koutek, farmářské produkty, salónek, zahrádka
Otevřeno: 10.30–22, po–čt, 10.30–23, pá–so, 12–22, ne
Snad každý z nás vnímal v dobrodružných knihách maják jako symbol bezpečí, jako záruku pohody a klidu. Majáky a jejich světlo zachránily životy mnoha poutníků. Dostalo se jim střechy nad hlavou, chutného jídla, dobrého pití a možnosti setrvat v bezpečí. Nemusejí stát jenom na pobřeží.
Filip Vracovský,
jméno, které zná mnoho Plzeňáků. Dlouhá léta působil jako šéfkuchař několika plzeňských vyhlášených podniků. Dlouholeté přátelství s nejvyhlášenějším plzeňským gastronomickým odborníkem Bohumilem Rydrychem ho před nedávnou dobou zavedlo do Restaurace U Majáku, kde poprvé ve své kariéře dostal volnou ruku v realizaci svého kuchařského umění. Sjíždějí se za ním zákazníci z širokého okolí. Společně se svým šéfem předávají svoje životní zkušenosti i na soukromé škole Akademii Hotelnictví a Cestovního ruchu v Plzni na Skvrňanech, kde studenty učí a připravují na životní cestu v gastronomii. Společně s Bohumilem Rydrychem brouzdají českou republikou a na přání svých zákazníků mnění koncepty hotelů a restaurací, kteří si nevědí rady se svým podnikem, nebo prostě gastronomii nerozumí a rozumět chtějí a chtějí svůj podnik vést a řídit úspěšně.
Je vášnivým houbařem, miluje poezii a oba jeho koníčky i promítá ve své práci. Jednoduchost, čerstvost a kreativita se kterou se svojí práci věnuje je viditelná jak na talíři tak i na spokojených zákonících, kteří se za jeho uměním rádi vracejí. Velmi často ho můžete potkat na různých akcích kde společně se svými kolegy vaří na podiu pro návštěvníky různých gastronomických festivalů.