U Zlaté studně 4, Praha 1, Malá Strana
Kuchyně: česká, mezinárodní
Vlastnosti: salónek, se psem, zahrádka
Otevřeno: 12–16, 18–23, denně
Odtud se přesvědčíte, že Praha je skutečně stověžatá. Dominantou interiéru je stěna pokrytá plátky 18karátového zlata. V létě lze vstoupit do Královských zahrad Pražského hradu přímo z terasy. V kuchyni i „na place“ najdete jen skvělé profesionály. Návštěva podniku – to je svátek gastronomie!
Šéfkuchař Pavel Sapík a jeho tým vytvářejí ve své kuchyni téměř alchymistická díla. Pavel se narodil v roce 1975 do rodiny talentovaných kuchařů s mnohaletou tradicí. Podle dobových záznamů se rod Pavla Sapíka pocházející z jižní Moravy zabývá "hostinskými a řeznickými službami" již od 17. století.
Vaření bylo jeho dětství, kuchyně byla - a stále je - jeho hřištěm. Své umění zdokonaloval na různých zahraničních stážích v Rakousku, Francii, Itálii, Indii, Singapuru, Honkongu a Německu. V sezoně 2001/2002 získal ocenění Kuchař roku a byl také klíčovým členem národního kulinářského týmu, který pravidelně vozí medaile ze soutěží. Ve své sbírce má bronzové, stříbrné i zlaté medaile. Jeho největším úspěchem je zlatá medalie z kuchařské olympiády v Singapuru.
Pracovní zkušenosti v Česku získal v předních pražských restauracích, jako jsou například Circle Line, Flambeé nebo Alcron. V restauraci Terasa U Zlaté studně pracuje již více než 10 let.