Náměstí 7, Kašperské Hory
Kuchyně: česká, česká moderní, francouzská
Vlastnosti: dětský koutek, farmářské produkty, parking, salónek, se psem, živá hudba
Otevřeno: 12–15, 18–20 pá–ne
Zvukomalebné jméno po středověké zlatokopecké štole. Kuchyni ve stylu bistra bez stálého jídelního lístku vede Francouz a mají též vlastní cukrářský provoz. Interiér ve stylu prvorepublikových kaváren s thonetkami. Ubytování v designových pokojích s výhledem na Šumavu. Domácí produkty v Nebeskrámu.
Šéfkuchař Nebespánu François Thuille je světoběžník, a na Šumavu ho zlákala mimo jiné jeho velká láska k houbaření. Vaří jídla založená na místních surovinách, upravených podle francouzských i českých receptur, ale natrefíte tu i na ryze tradiční francouzské pokrmy, zkrátka je to taková francouzsko-česká fúze. Původem je vyučený řezník, a tak připravuje vlastní šunky, terinky, klasické sušené saucissony a další řeznické lahůdky. Jídla jsou ve stylu bistra, s nabídkou dne, a obměňují se prakticky denně s ohledem na sezonní suroviny.