Marriott hotel, The Artisan

Pro hlasování je nutné se Přihlásit

Marriott hotel, The Artisan - interiér

V Celnici 8, Praha 1, Nové Město

Kuchyně: regionální

Otevřeno: Po-Pá 11.30-15.00, Ne 11.30-15.00 (pouze Sunday Roast)

+420 222 881 212

Je součástí hotelu Marriott Prague. Zkušený chef David Rejhon si zakládá na lokálních surovinách v dosahu max. 200 km, osobně zná své dodavatele a farmáře. Moderní česká kuchyně v jeho pojetí v centru města má šmrnc a jako obvykle je kreativní v detailu.

Rejhon David
Rejhon David David Rejhon je šéfkuchařem nové restaurace The Artisan, která je součástí pražského hotelu Marriott. David v Marriottu působí od roku 2018 a pyšní se bohatými kulinářskými zkušenostmi.
První praxi získal ještě jako student v pražském hotelu Ambassador. Následovalo zahraniční studium na hotelové škole ve Švýcarsku, kde se pohyboval mezi vybranou společností kuchařů, kteří ho seznámili s gastronomií ze zcela nové mezinárodní perspektivy.
Po návratu do Prahy strávil tři roky v restauraci Bellevue, která se orientuje na českou a mezinárodní kuchyni. Ve francouzské restauraci Circle Line působil několik let jako zástupce šéfkuchaře. V období jeho působení se restaurace pyšnila titulem Prague’s Finest Restaurant.
Část své kariéry prožil také v zahraničí. Dva roky pracoval jako zástupce šéfkuchaře ve francouzské restauraci L'Adour Restaurant v New Yorku. Za další velkou zahraniční zkušenost považuje David pobyt ve Vietnamu. V saigonském hotelu Marriott se vypracoval na pozici šéfkuchaře a podařilo se mu vytvořit úplně nový koncept restaurace. Stál za tvorbou menu, dohlížel na kvalitu potravin, vybíral si dodavatele, spolupracoval na návrhu nového interiéru a také dohlížel na práci několika desítek kuchařů.
Během šestiletého působení v Asii pracoval také v Bangkoku, Hongkongu, Thajsku či Bombaji. Tento životní úsek považuje David za jedno z nejkrásnějších a na zkušenosti nejbohatších období svého profesního života. V roce 2010 se vrátil do Česka a ve své práci se zaměřil na catering. Během působení v Zátiší Group organizoval velké cateringové akce na závodech Moto Grand Prix pro VIP lounge vybraných závodních stájí. Zajišťoval i další větší akce, které pokrývaly občerstvení i pro několik tisíc účastníků.
Po narození prvního potomka se David rozhodl změnit pracoviště. Jeho novým zázemím se stala restaurační síť Ambiente, kde řídil catering White Circus.
David Rejhon nemá rád stereotyp v kuchyni a na jeho pestrých gastronomických zkušenostech je to znát. Je také zapáleným milovníkem lokální kuchyně. The Artisan je místem, které mu dává možnost proměnit českou kuchyni v moderní a nezapomenutelný zážitek. David si také potrpí na ty nejkvalitnější lokální suroviny, které hledá u místních dodavatelů, s nimiž udržuje velmi úzké vztahy.
Načítám ....