Stráže 3661, Zlín
Kuchyně: francouzská, mezinárodní
Vlastnosti: parking, zahrádka
Otevřeno: 11.30–14.30, 18–22.30, út–čt, 11.30–14.30, 18–23, pá–so
Symbolem místa jsou původní vzrostlé borovice, které zdobí zahradu. Pro potřeby kuchyně zde byly vysazeny ovocné stromy i bobuloviny a vybudovány záhony pro pěstování bylinek a zeleniny. Během dne zde panuje uvolněná atmosféra ve stylu „francouzského bistra“ a za soumraku se z La Villy stává „fine dining“ restaurace. Pro opravdové gurmány zde nabízejí okouzlující degustační menu „Le Pin“.

Šéfkuchař restaurace La Villa
Július chtěl být kuchařem již od útlého dětství a o jiné práci ani na okamžik nepřemýšlel. Vždy s nadšením pozoroval svého otce při práci v kuchyni malé restaurace. A byl to právě jeho otec, kdo mu předal dovednosti a zapálení pro kuchařské umění. Je to nádherný příběh toho, jak řemeslo může přecházet z generace na generaci.
Jeho filozofií je zachovat přirozenou vůni a chuť nejlepších dostupných sezónních surovin a jemně je kombinovat s kuchařskými technikami, které vyzdvihují jejich původ.
Sám říká: „může to znít jako klišé, ale práce s kvalitní čerstvou surovinou je vždy pro mě, jako kuchaře, radost, mohu s ní experimentovat, vymýšlet a tvořit souhru mezi jednotlivými elementy, které vytváří úžasný celek”.
Největší inspirací je pro něho sama příroda, která je tou nejúžasnější paletou barev a přehlídkou možných surovin. Vaření pro něho není jen řemeslo, ale i umění. Do jídla se snaží přenést své vize, emoce a enthusiasmus. Věří, že výsledný efekt je pro hosta nečekaný zážitek.
„Ovšem není skvělého kuchaře bez skvělého týmu“, ještě dodává.