Tyršova 6, Ostrava 2
Kuchyně: česká moderní
Vlastnosti: bezbariérová, dětský koutek, farmářské produkty, parking, salónek, se psem, zahrádka
Otevřeno: 6–20, po–pá, 7–20, so–ne
Kombinace pohostinné, příjemné atmosféry a moderního stylu. Zaměřují se na kvalitní obchodní obědy, delikátní večeře a populární rodinné nedělní brunche. Domácí dezerty a sladkosti. Každý měsíc je zde gastronomická akce připravená vždy z čerstvých sezonních surovin. V letním období venkovní zahrádka.
Miguel Angel Moraga Delgado “Mitxel” se narodil v roce 1975 v Madridu, vyrostl v přímořském městě Puerto Sagunto u Středozemního moře. Svou vášeň pro dobré jídlo, která ho následuje po celou kariéru, rozvíjel už od dětství díky dlouhé kuchařské tradici v jeho rodině a následně mnohými cestami po Španělsku. Místo studií na univerzitě se rozhodl stát se šéfkuchařem a začal získáním titulu v I.F.P Costa de Azahar Castellon 1998. Podstatnou část své pracovní kariéry strávil v zahraničí, ale před tím, než opustil zemi, pracoval dva roky ve Španělsku, aby se naučil tradiční španělskou kuchyni.
Posledních 10 let sbíral zkušenosti nejen na profesionálním jevišti v několika velmi dobře známých podnicích jako Fat Duck restaurant nebo Hintlesham hotelu, ale mnoho se také naučil při návštěvách restaurací, vinic, farem nebo trhů s jídlem po celém světě.
Jeho kuchařské umění je založeno na respektu k tradičnímu kulinářskému dědictví předchozích generací spolu s netradičním použitím nových potravinových technologií a chemie potravin. “Jídlo je zážitek mnoha smyslů. Každý má svůj vlastní smyslový svět (vnímání, postřeh, emoce, odlišný životní styl nebo vzpomínky) a mým cílem je vzbudit pozitivní zážitek a emoce během jídla. V mých očích je vaření uměním a ostatní umělci mě často inspirují. Jak Anthelme Brillat-Savarin jednou řekl - objevení nového pokrmu přispěje víc k lidskému štěstí než objevení nové hvězdy,” vysvětluje šéfkuchař Mitxel.
Dodržuje tři principy - dokonalost, otevřenost a integrita - prohlášení „pánů kuchařů“ Hestona Blumenthala, Harolda McGeese, Thomase Kellera a Ferrana Adria. Je motivován úsilím o dokonalost použitím nejlepších surovin a vkládáním maximálního úsilí do každé části menu. Toho je možno dosáhnout jen díky otevřenosti ke všem zdrojům, které nás inspirují na cestě k poskytnutí štěstí skrze jídlo. A hlavním aspektem jeho úsilí je integrita; vybral si svou “gastronomickou cestu” a po ní kráčí.