Veleslavínova 2a, Praha 1, Staré Město
Kuchyně: italská, mezinárodní, středozemní
Vlastnosti: bezbariérová, farmářské produkty, parking, se psem, zahrádka
Otevřeno: 7–22.30, denně
Stylově – a po italsku. Někdo to rád vařené. Někdo syrové. Vyberte si. Bar s čerstvými rybami a mořskými plody, výběr sýrů, salami a prosciutto, čerstvé pečivo a italský chef s velkými mezinárodními zkušenostmi.
Leonardo Di Clemente (38) byl jmenován šéfkuchařem hotelu Four Seasons v Praze a jeho italské restaurace CottoCrudo. S více jak osmnácti lety zkušeností, Di Clemente přichází do Prahy z hotelu Four Seasons v Budapešti, kde pracoval jako šéfkuchař od roku 2013. Jeho kariéra ve Four Seasons také zahrnuje šest let v Londýně a pět let v Tokyu. V Tokyu navíc působil šest měsíců v japonské restauraci Ryugin, oceněné třemi hvězdami Michelin.
„Těším se na práci s týmem, nové menu pro CottoCrudo bude představeno v nadcházejících týdnech a měsících,“ říká Di Clemente. Pocházím z tradiční italské farmářské rodiny, kde používáme zdravé a čerstvé suroviny. Kombinace „mama“ stylu s dnešními kulinářskými trendy byla pro mě v kuchyni vždy prioritní. Speciální pozornost bude upřena na crudo část restaurace s čerstvými syrovými rybami, kde plánují využít i svých znalostí z Japonska.“
Di Clemente ukončil studia na hotelové škole Addetto Al Servizi Alberghieri Di Cucina ve městě Bari. Spolupracoval na několika publikacích prestižního kulinářského institutu ETOILE v Benátkách, kde také vyučoval. Di Clemente je ženatý, má dvě děti, hovoří italsky a anglicky.