Mcely 61, Mcely
Kuchyně: česká, mezinárodní, regionální
Vlastnosti: bezbariérová, dětský koutek, farmářské produkty, parking, salónek, se psem, zahrádka, živá hudba
Otevřeno: 8–10, 12–15.30, 18–22, denně
Pohádkový zámek uprostřed anglického parku. Vybírat můžete z pokrmů vycházejících z tradice bývalých majitelů Thurn-Taxisů. Italský nádech mají recepty inspirované babičkou Cusumano, lokální pocházejí od chefa Honzy Štěrby. Za příznivého počasí lze posedět v zámeckém patiu nebo si užít piknik přímo v trávě.
Šéfkuchař Honza Štěrba má k zámku Mcely velmi blízko jak kuchařskou filozofií, tak i původem, pochází z nedalekého Nymburka. Honza je členem kuchařského týmu prakticky od otevření Chateau Mcely a postupným získáváním zkušeností se propracoval na pozici šéfkuchaře. Rád vymýšlí nejrůznější delikatesy, které jsou postavené pouze na kvalitních surovinách tak, aby hosté mohli dosáhnout rovnováhy těla i duše. Při své práci se nechává inspirovat prostředím zámku, parkem, okolními lesy a místní bylinou tradicí Devatera kvítí. Při sestavování menu vychází rovněž z oblíbených pokrmů bývalých majitelů mcelského zámku – šlechticů z rodu Thurn-Taxisů a nahlíží i do receptů babičky Cusumano, babičky současného pana majitele Jima Cusumano. Pokrmy jsou připravovány podle dnešního moderního stylu v odlehčené formě. Kromě kreativního vymýšlení novinek do sezónního menu je Honzovým každodenním cílem a snahou i hledání místních dodavatelů surovin té nejvyšší kvality.
„Na vaření mě hlavně baví, že nejde o monotónní práci. Dnes už se nevaří podle přesných receptů, ale je třeba improvizovat podle právě dostupných nejkvalitnějších surovin a ingrediencí. Důležité je také individuální přání každého hosta, kterým se snažím vyjít vstříc a díky nimž je má práce každý den jiná.“