SAKE KONDATÉ ZUKUŠI MENU - ANEB POCTA LOSOSU Z ČESKÉ FARMY VE LHOTCE
Odmítáte maso z lososa, protože se obáváte rtuti, dioxinů a antibiotik? Nemusíte! Na říjnovém Maurerově stole v Miyabi vám nabídneme lososa bez toxických a karcinogenních látek. Odkud? Z české farmy v Česku, kde plavou lososi proti proudu v průzračné slané geotermální dvanáctistupňové vodě. Podrobnosti se dozvíte při průvodcované večeři s Darjou Kawasumi, která pro vás připravila menu na oslavu lososa. Čeká vás losos jako suši, uzený i opálený, v polévce v rybím knedlíčku, jako jakizakana i jako tempura, párovaný nejen s jinými dobrotami, ale i se sake ve skvělé kvalitě. Máme pro vás přichystaný i malý lososí dárek z farmy Moře v srdci Evropy.
Douzo, oišiku itadaku jou ni! Pochutnejte si!
Kondaté Zukuši znamená plán tvořivého využití. Vychází z japonské gastronomické fráze Iči Motsu Zen Šoku, která vyjadřuje upřímnou potřebu používat potraviny a energii co nejefektivněji. Je to touha přičinit se o to, aby člověk byl obdarován a současně aby byl ctěn i náš svět v jeho zdrojích materiálních i spirituálních.
Aperitiv - Perlivé sake
Suši - sake temari s uzeným lososem, sake nigiri aburi s pomerančem, gunkan s lososím pyre a makizuši s lososem a avokádem
Nimonowan polévka s knedlíčkem šindžo s lososem, zeleným listem, bambusem a juzu
Losos amijaki a hamači jakizakana, lotosový kořen renkon, rýžové jakimoči s miso a tsukemono
Tempura awase z filátka lososa, konjaku, houby enoki, zázvoru a listu šiso
Nápoje:
dva druhy exklusivního saké
- Ginjoyoshinokawa 0,05 l
- Nanbu Bijin Tokubetsu Junmai 0,05 l