XI. ročník Prague Food Festivalu se uskutečnil na Vyšehradě!

XI. ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi nejvěhlasnější gastronomické akce v naší zemi, se po dlouhé době přesunul na nové místo. 26.-28. května jej poprvé přivítala Národní kulturní památka Vyšehrad. Návštěvníci měli opět unikátní možnost ochutnat pokrmy špičkových pražských i mimopražských restaurací z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Vedle nich byla pro všechny připravena bohatá nabídka osvěžujících nápojů, různorodých delikates, ale také hudba, řada cooking shows, workshopů či přednášek o zdravé stravě. Prague Food Festival je zkrátka svátkem každého milovníka dobrého jídla a pití.

RESTAURACE
Výběr restaurací byl opravdu pestrý. Návštěvníci zažili grilování čuníků dvou plemen na stánku Angusfarm, Fusion Cuisine z Aureole Fusion Restaurant & Lounge, evropské kulinářské trendy z Bellevue, vegetariánský svět chutí z Etnosvěta, moderní vietnamskou kuchyni z Gao Den, sezónní výběrové suroviny z Chateau Mcely, Piano Nobile, italské speciality z Ristorante Il Giardino, NH Prague City, asijské speciality z KOBE, speciality mezinárodní kuchyně z Le Grill, The Grand Mark Prague, mořské plody z Mirellie pokrmy z doby Rakouska-Uherska z Monarchie, gastronomii Středozemí v Nostress, pokrmy doplněné exkluzivními koktejly v Prolog Baru, lahodné a čerstvé ingredience U Emy Destinnové, indické speciality V Zátiší a „Kulinářský Wellness“ v Spices Restaurant & Bar. Všechny pokrmy byli připravovány z výběrových a čerstvých surovin.

NÁPOJE
Vedle prvotřídních koktejlů z Prolog Baru, La Bodequity del Medio, Hennessy Cognac Baru a Perrier Baru, návštěvníci ochutnali řadu lahodných vín z českých vinařství Chateau Valtice, Vinařství B\V a Vinselekt Michlovský. Ekologická vína představilo sdružení Ekovín a vína zahraniční Bacchus. Nechybělo ani šumivé víno od Bohemia Sekt a šampaňské ve Veuve Clicquot Champagne Lounge. Výběr osvěžujících šesti druhů piv byl připraven u Pivovarů Lobkowicz. Vynikající kávu představily Kavárny De’Longhi. Luxusních značky minerálních a pramenitých vod jste měli možnost okusit na stánku Perrier/Vittel a vodu obohacenou o přírodní energii vám nabídne Drahokamová voda VitaJuwel.

DELIKATESY
Vynikající Husí játra, hlemýždí speciality z Barkona Snails, italské sýry z La Formaggeria Gran Moravia, oříšky na několik způsobů u Al Andalous, lahodné paštiky a rozpékané sýry na stánku Rougette a Pâté du Chef, pečení žitného chleba z Řemeslné Koláčkovy pekárny a domácí hummus z Hummus Princess. Perfektní sladkou tečkou byly čokoládové pralinky a zmrzliny od Bon Bon, švýcarská čokoláda Lindt nebo desítky druhů italských zmrzlin z Crème de la Crème. 

PROGRAM
Národní tým asociace kuchařů a cukrářů České republiky pro vás v rámci prezentace Czech Specials připravil menu na téma „Baroko všemi smysly“. Na jejich stánku zároveň proběhla autogramiáda českého reprezentanta a hráče NBA Tomáše Satoranského. Časopis Apetit pořádal školu vaření. Ve velkém stanu Pivovarů Lobkowicz proběhlo finálové kolo celorepublikového vzdělávacího programu Akademie Pivních Znalců a komentované ochutnávky se školou čepování piva. Vyladěná fitness jídla, konzultace s výživovým poradcem a měření podílu svalů a tuku ve vašem organismu, to vše bylo připraveno na stánku Zdravé stravování. Cooking shows s šéfkuchaři z různých zemí světa představil Kenwood. Karibské rytmy zazněli v La Bodequita del Medio a příjemná poslechová a taneční hudba rozproudila Prolog Bar. Workshopy na téma „Kulinářský Wellness“ se konaly u Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental. Na prémiových spotřebičích Hotpoint připravil šéfkuchař Tomáš Jiskra oblíbené pokrmy VIP tváří, které se festivalu také účastnili. Po celý víkend přenosový vůz Radiožurnál dělal živé vstupy z festivalu. Návštěvníci se mohli setkat i s našimi vrcholovými sportovci na téma – „jídelníček reprezentantů“.