Francouzská restaurace Art Nouveau - Můj vztah k planetě
Francouzská restaurace Art Nouveau
náměstí Republiky 5, Praha 1, Staré Město
26. ledna 2020, 12 hodin
Šéfkuchař Patrik Bečvář, člen Národního týmu kuchařů a cukrářů, si pro vás připravil degustaci pokrmů, kterou sám okomentuje a s vámi ochutná. Představí nové ingredience, které hledají cestu odpovědného vztahu k planetě a udržitelnému rozvoji. Pavel Maurer přiblíží, co pro něj znamená pojem “Nejezte a nežijte blbě!”
Menu:
Welcome drink: 0,125l Prosecco Serenissima, Veneto, Itálie
Předkrm: Salát z kadeřávku a mangoldu, marinovaný alpský siven s koprem, dýňové chutney se zázvorem
Mezichod: Polévka z mořských řas a sojových bobů, zastřené vejce, marinované houby shitake
I. Hlavní chod: Konfitovaný český "přeštík", glazovaný česnek, pečené zelí, nákyp z bulguru, cider omáčka
II. Hlavní chod: Hřbet z jelena Sika s kaštanovou krustou, relish z červené řepy a jablek, bramborová hash, telecí demi glace s jalovcem – (pokrm nad rámec běžného GRF menu)
Dezert: Sušené švestky plněné marcipánem, anglický krém, strouhaný dubenecký perník